Pszichoszomatika csípőfájdalom, Ép lélekben ép test


Manifesztum 10. szám

Térdfájás 4 hozzászólás Ha térdfájása lelki okait kutatja, akkor fel kell tennie néhány kérdést, és ezek a kérdések őszinte válaszokra várnak.

Miért fontos ez? Azért, mert így fog tudni segíteni magán. Ha fáj a térde, akkor a testi tünetek kutatása után illetve azokkal párhuzamosan gondoljon arra, hogy nem ragaszkodik-e talán túlságosan is a saját elképzeléseihez? Nyitott könyök-töréskezelés túlságosan önfejű-e?

Összes Manifesztum »

Ha igen, akkor hajthatatlan konoksága is okozhatja térdpanaszait. Őszinte tud lenni saját magához? Ha igen, hatékony gyógymódok a térdízületek ízületi gyulladásaihoz jó esélye van arra is, hogy segítsen magán.

pszichoszomatika csípőfájdalom

A térdfájás lelki okai melyek pszichoszomatika csípőfájdalom Térdeinek állapota rugalmasságának a mértékéről is közölhet információt. Térdei akkor betegszenek meg, ha alulértékeli magát.

8 figyelmeztető jel

Rugalmatlanságának a hiányáról beszélnek, ha nehezen tudja csak behajlítani őket. Érdemes elgondolkodni azon, hogy miért alakulhatott ki ez a helyzet?

pszichoszomatika csípőfájdalom

Talán azért, mert túlságosan mereven ragaszkodik az álláspontjához, és talán túlságosan gőgös? Nem elég rugalmas ahhoz, hogy meghallgassa és elfogadja mások meggyőző érveit?

Hátfájás áttekintés

Mennyire ismeri saját magát? És mennyire tud őszinte lenni saját magához? Lehet, hogy ezek állhatnak térdfájdalma mögött? Ezzel szemben viszont pszichoszomatika csípőfájdalom könnyen hajló térd az alázat és a rugalmasság jele. Itt természetesen mindig az lehet a kérdés, hogy milyen mértékű alázat, és milyen mértékű rugalmasság az, ami még az érdekeit szolgálja? Álljon meg egy pillanatra, és gondolkodjon pszichoszomatika csípőfájdalom ezen.

Lehet, hogy saját érdekét olyan mértékben alárendeli mások érdekének, ami már nem tesz jót Önnek? Ha túlságosan merevek, problémásak a térdei, akkor érdemes megnézni azt, hogy nem dolgozik-e Önben valamilyen düh, dac, ami túlságosan merevvé, rugalmatlanná teszi Önt. Talán nem tudja elfogadni a tekintélyt? Talán konfliktusai vannak a szüleivel vagy talán a feletteseivel?

pszichoszomatika csípőfájdalom

Talán fél valamit megtenni vagy felvállalni? Lehetséges az is, hogy bizonyos helyzetekben nem kellene minden áron dacolni másokkal, és ragaszkodni az álláspontjához, hanem el kellene fogadnia a másik álláspontját. Igen, lehetséges, hogy ilyen helyzetekben rugalmasabbnak kellene lennie.

De vajon mik lehetnek a csípőfájdalom lelki okai?

Ezt azonban csak Ön tudja megítélni, hisz Ön ismeri saját magát. Ha a térdei megsérülnek, akkor már olyan mértékű pszichoszomatika csípőfájdalom, arroganciáról és gőgről lehet szó, amely már az előrejutását is pszichoszomatika csípőfájdalom, és a tisztánlátását is elhomályosítja?

Vagy talán alulértékeli magát bármilyen fizikai vagy szellemi feladat során, és ez hajlamossá teszi Önt térde sérülékenységére? Talán makacssága és arroganciája ellenére mégis gyakran érzi azt, hogy engednie kellene szüleinek, tanárainak, főnökeinek vagy éppen a társainak?

Makacsságának problémáját már Ön is érzi, és ez is konfliktust okoz Önnek? Hisz tudja, hogy talán engednie kellene, de nem viszi rá a makacssága, az önfejűsége?

  • Rossz tartás és hátfájás Munka közben gyakran megeshet, hogy székünkben görnyedve sietve kell megcsinálnunk valamit.
  • Leggyakoribb fájdalmaink lelki okai | Lótusz
  • A mostani cikkben ezt a témát folytatjuk, csak egy más megközelítésben.

Hajthatatlan, pedig talán megértőbbnek kellene lennie bizonyos helyzetekben. Ezek közül az esetek közül Önre természetesen csak egy vagy talán néhány vonatkozik, és semmiképpen sem az összes, hisz ezek jó része ellentmondásban van egymással.

Ha túl akar lenni térdpanaszain, akkor előbb érdemes kizárni, hogy térdfájdalmának nincs-e valamilyen testi oka.

Bejegyzés navigáció

Ezen a linken segítünk, és meg tudja nézni, hogy milyen testi okai lehetnek térdfájásának. Hosszabb távon mindenképp. Ezért ha konkrét testi oka nincs térdpanaszainak, akkor jó esélye van arra, hogy térdfájását valamilyen lelki dolog okozza. Ha pedig fájdalmának már testi tünete is van, akkor is könnyen lehetséges, hogy ennek a tünetnek a kialakulásához vezethetett valamilyen lelki tényező is.

Ha a lelki tényezőknek már csak a lehetősége is felmerül, akkor érdemes tennie térdfájdalma lelki oka ellen.

  • Kevésbé érzékeny, mint az összetettebb felépítésű térdízület, mégis előfordulhatnak itt is problémák.
  • Hátfájás 14 oka, 6 fajtája, 6 kezelési módja [teljes tudásanyag] - 27 Sellő
  • Hozzászólások 2 Sűrűn fáj a fejed?

Érdemes nyitottabbá, elfogadóbbá válnia a környezetével szemben. Le kell adnia a makacsságából, önfejűségéből, hisz ez Önnek fogja a legtöbb jót tenni. Térdfájdalma talán csak segíteni akar Önnek, és arra akarja figyelmeztetni, hogy ideje lenne végre eldönteni, hogy mit akar kezdeni magával. Talán ideje lenne a dacolással szemben a konstruktív együttműködés tetteinek a mezejére lépnie.

Nemcsak térdfájdalmának a megszüntetése, hanem önmaga sorsának jobbra fordításáért. Talán reálisan elemezni kellene jelenlegi helyzetét, és másokat is nyitottan meghallgatva el kellene döntenie, hogy merre és hogyan tovább térdfájdalma megszüntetésének útján?

pszichoszomatika csípőfájdalom

Semmilyen konkrét testi bajjal nem járó térdfájdalma talán erre akarja figyelmeztetni Önt? Térdfájdalma teste állapotáról árul el pszichoszomatika csípőfájdalom információt. A teste ezzel is üzen elméjének, és ezeket az üzeneteket érdemes komolyan vennie, hisz Önnek segítenek ezek a jelek.

Amíg fiatal, addig könnyen elmúlhat a fájdalom, még akkor is, ha túlerőlteti a térdeit.

Melyek a térdfájás lelki okai?

Szervezete hamar regenerálódik. Könnyen gondolhatja azt, hogy nincs semmi gond. Ez lehet, hogy így is van.

Lehet azonban, hogy nem.