Térd ínbetegség


Patellaficam Ficam: az ízületi fej térd ínbetegség ízületi vápából kimozdul és tartósan ebben az állapotban marad.

térd ínbetegség folyadék az ízületben sérülés után

Patellaficam esetén, a patella nem az árkában mozog, hanem annak belső, vagy külső oldalán. Ennek következtében a térdízület kopásával, ízületi elváltozással arthrosissántasággal, fájdalommal kell számolnunk.

térd ínbetegség a csípő coxarthrosis tüneteit és kezelését okozza

Kialakulhat genetikai örökletes úton, lábszerkezeti, csont alak deformitási okokból, balesetből szerzett sérülés okán. A tulajdonosnak az tűnhet fel, hogy kis kedvence sántít eleinte csak néhafájdalmat jelez abban az esetben, mikor a patella nem megfelelő helyen van, ha visszaugrik a helyére, a fájdalom megszűnik.

A patellaficam magától nem gyógyul meg, állatorvoshoz kell vinni kis kedvencünket!

térd ínbetegség a térdízület hátsó keresztszalagjának részleges károsodása

Az állatorvos állapítja meg, hogy a ficam mértéke milyen fokú, ez alapján a kezelés lehet konzervatív, vagy műtéti. A műtét lényege, hogy az anatómiai eltérésből kialakult ficamot, tartósan reponálják helyre teszik. A fizioterápia célja függ a ficam mértékétől megelőzés az örökletes volta miatt, az arthrosis kialakulásának megelőzése, illetve a már kialakult arthrosis folyamatának lassítása ízületi mozgáspálya beszűkülésének megakadályozása, javítása ízületet körülvevő izmok megerősítése ezáltal stabilabbá tehetjük az ízületeket, így a térd kevésbé lesz sérülékeny fájdalomcsillapítás rendellenességből adódó hibás mozgás javítása izomlazítás.

térd ínbetegség a könyök ízületei felsérüléskor fájnak